m2

Door de Drents Groninger Veenkolonien naar Annerveensche Kanaal

De tocht start ’s morgens om 10.00 uur vanuit Waterpark de Bloemert in Midlaren. We varen via het Zuidlaardermeer naar Kielwindeweer. Het Kieldiep is het vaarwater waardoor in vroeger tijden de turf uit de Drents-Groninger veenkolonien werd vervoerd naar de stad Groningen om van daaruit verder te worden verhandeld. Kielwinderweer is één van de mooiste en best bewaarde veenkoloniale dorpen van de provincie Groningen. Kenmerkend voor de route zijn de vele (fiets-)bruggetjes die in oude luister zijn hersteld. We passeren er onderweg meer dan 30. Na zo’n twee uur varen komen we in Annerveensche kanaal. Hiervandaan vertrekt de bus om 12.30 uur naar uw vertrekpunt in Midlaren. U bent omstreeks 13:00 uur terug in Midlaren. Inbegrepen: busvervoer, 2 x koffie met koek aan boord.

svp vooraf aanmelden. Een minimum aantal deelnemers is van toepassing

item4
item7

Data:

14, 28

mei

11, 25

juni

9, 23

juli

6, 20

augustus

3, 17

september

Prijzen

 

Volwassenen

€ 26,50 pp

Kinderen 4 t/m 11 jr

€ 17,50 pp

 

 

 

 

item6

stickerMAILZuidlaardermeer

Woonplaats van de bever en van vele andere zeldzame en prachtige flora en fauna die je het beste beleeft per boot. Meer informatie op zuidlaardermeer.nl

Roos Renting (1954)

Sedert 2005 eigenaar van Party Ships rooshoofd& Trips. Hoewel mijn voornaam anders doet vermoeden ben ik wel degelijk een jongetje. Vragen over ons bedrijf ? Bel of mail.